کیسه ­های زباله زیست ­تخریب ­پذیر​​​​​​​

کیسه­ های زباله زیست­ تخریب­ پذیر d2w شرکت سیمفونی بدون  آسیب ­رسانی تجزیه زیستی شده و تنها دی ­اکسیدکربن، آب و مقداری زیست ­توده به جا خواهدگذاشت. این فرایند در شرایط بهینه 12 تا 18 ماه به طول می ­انجامد (بدون برجاگذاری پسماندهای سمی و فلزات سنگین).
این کیسه ­ها قابلیت بازیافت هم دارند و جایگزینی زیست ­سازگار برای کیسه ­های زباله معمولی با دوره تخریب چندصدساله  محسوب می­شوند.
کیسه ­های زباله زیست­ تخریب ­پذیر سیمفونی منطبق با آیین ­نامه 10/2011 اتحادیه اروپا (مناسب برای تماس با مواد خوراکی) و استاندارد 8472 بریتانیا (تخریب زیستی پلاستیک­ها) تولید می­شود.

https://www.biodeg.org/wp-content/uploads/2021/07/Final-report-OXOMAR-10032021.pdf

عملکرد کیسه ­های زباله زیست ­تخریب­پذیر

کیسه­ های زباله زیست ­تخریب ­پذیر d2w با  فن ­سازه (مستربچ) زیست ­تخریب ­پذیر سیمفونی تولید می­شوند. مستربچ d2w پلاستیک معمولی را در پایان عمر مفید آن و در حضور اکسیژن به ماده­ای با ساختار مولکولی متفاوت تبدیل  می­کند. این ماده ­ی جدید در عمل دیگر پلاستیک نیست و در محیط باز و در مجاورت باکتری و قارچ وارد فرایند تخریب زیستی می­شود.
آزمون­های اخیر شرکت یوروفین نشان می­دهد نرخ تخریب ­زیستی در 121 روز معادل 88.9% بوده ­است (بر اساس ASTM D6954) ​​​​​​​

کیسه ­های زباله زیست­ تخریب ­پذیر و آلایندگی به ­وسیله ریزپلاستیک ­ها

مشکل اصلی استفاده از محصولات پلاستیکی وجود ریز پلاستیک ­هاست. ریزپلاستیک ­ها (ذرات بسیار ریز­ حاصل از تجزیه محصولات پلاستیکی معمولی تحت تنش مکانیکی یا نور فرابنفش) در خاک، آب و حتی هوایی که تنفس می­کنیم یافت    می­شوند و با وجود این­که ذراتی پراکنده هستند به علت وزن مولکولی بسیار بالا قابلیت تخریب زیستی ندارند و در محیط باقی می­مانند و بعد از گذشت چندین دهه تنها کوچکتر می­شوند.
با وجود این، چنانچه محصول پلاستیکی حاوی فن ­سازه­ (مستربچ­)های زیست ­تخریب­ پذیر باشد ـ مانند کیسه­ های زباله زیست ­تخریب ­پذیر d2w سیمفونی ـ و وارد محیط باز شود وزن مولکولی سریع­تر کاهش پیدا می­کند و ماده ­ای موم ­مانند حاصل می­شود که دیگر از خانواده پلاستیک نیست. ماده موم ­مانند در مرحله بعد تبدیل به منبع غذایی میکروارگانیسم­ های طبیعی خواهدشد.
پروفسور ایگناتسی یاکوبوویچ ، یکی از برجسته­ ترین دانشمندان حوزه پلیمر در جهان، فرایند ذکرشده را این­طور شرح داده­ است: "فرایند تخریب صرفاً ذره ­ذره ­شدن ماده نیست. ماده حین تخریب به­ کل دست خوش تغییر شده و از پلیمری با وزن مولکولی بالا به ذراتی با ماهیت اولیگومری و مونومری تبدیل می­شود. علاوه بر این مولکول­های هیدروکربن جای خود را به مولکول­هایی حاوی اکسیژن با قابلیت جذب زیستی می­دهند."

کیسه ­های زباله زیست­ تخریب ­پذیر و قابلیت کمپوست ­شدن

پلاستیک­ های زیست­ تخریب ­پذیر d2w در دمای پایین و با روش  تولید کمپوست ویندرو (در هوای باز ) سریع تخریب نمی ­شوند و نمی ­توانند در آزمون­های EN13432 با بازه زمانی مقرر موفق عمل کنند اما در دماهای بالاتر و با روش تولید کمپوست راکتوری (مطابق با آیین­نامه جدید اتحادیه اروپا ـ محصولات جانبی حیوانی) عملکرد قابل ­قبول دارند.